Hír
2020. július 17.

Szezonja van!

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétől augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk.

Szerencsére a gyümölcs felhasználása elég sokrétű, így télen is könnyedén élvezheti a szervezetünk a magába foglalt tápanyagokat aszalva, lekvárként vagy akár befőttként is

A sárgabarackot nem csak az egészség, hanem a szépség megóvására, fenntartására is előszeretettel használják. A gyümölcsök többségére, így a sárgabarackra is jellemző a nagyon csekély energiaérték, így mindenféle bűntudat nélkül is bátran ehetünk belőle annyit, amennyi csak jól esik.

A sárgabarack pozitív hatásai szervezetünkre:

  • Nem csak a sejtek energia tartalmát, de élettartalmát is növeli. A vérképzést elősegíti és képes csökkenti az asztmás jellegű panaszokat.
  • Kiemelkedően magas benne az A-, C-, B1-, B2-, B17-vitamin. Emellett még béta-karotint, káliumot, kalciumot, foszfort és ként is tartalmaz.
  • A sárgabarackkal megerősíthetjük immunrendszerünket, betegségeket előzhetünk meg és még bőrünket is széppé varázsolhatjuk.
  • Fontos szerepet tölt be a szövetek és a csontok újjáépítésében.
  • Nagy szerepet játszik a különféle vírusok és baktériumok fertőzéseinek a leküzdésében, semlegesítésében.
  • A sárgabarack aszalt formában segít a vérnyomás csökkentésében és a szívbetegségek kialakulását is meggátolja.
  • Kén tartalma jótékony hatással van a bőrünkre, mert simává és fiatalossá alakítja.
  • Nagyon erős antioxidáns hatása van, ami meggátolja a rákos sejtek kialakulását, illetve segít meggyógyítani, ha már kialakult.

Akkor hát sárgabarackra fel. Egészségükre!

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek