Önkormányzat
2020. július 16.

Új megállapodásokat írtak alá

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás „Társulási Megállapodásának” tavalyi évben kezdeményezett módosításáról 2020 júniusával bezárólag minden tagi önkormányzat megküldte határozatát. Az új, módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt megállapodások aláírására szerdán került sor az oroszlányi Polgármesteri Hivatalban.

„A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2006 szeptemberében alakult. Hivatalunkban a társulási megállapodás módosítása van jelenleg aláírás alatt, mely a 2018-2019. évben megtörtént tagkiválásokat vezeti át az együttműködés szövegében. Összesen 19 tagtelepülés vált ki az elmúlt két évben, melyek döntően a Duna-Tisza közén helyezkednek el. Fontos tudni, hogy a bekövetkezett változások a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs Vagyonkezelő Zrt.-vel, mint szakmai központi szervvel együttműködésben történt, a területi optimalizáció elvét megvalósítva. A tagtelepülések száma a kiválások után 143 önkormányzatra csökkent, amelyek részesednek majd a most megvalósulás előtt álló projektből, mely városunkat is érinti. Oroszlány közigazgatási területén egy hulladékudvar létesítése fog megvalósulni, mely a rendszer kiépítésének 2. szakaszában történik meg. Az 1.szakaszban a központok kerülnek létrehozásra, a második ütemben – várhatóan 2021-ben – a tagönkormányzatok területén összesen 8 hulladékudvar kerül kialakításra, közülük az egyik nálunk” – nyilatkozta dr. Molnár Miléna aljegyző.

A társulási megállapodás módosításának aláírására több helyszín került kijelölésre. Oroszlányban Lazók Zoltán polgármester mellett 15 megyei tagönkormányzat vezetője látta el kézjegyével a dokumentációkat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek