Hír
2020. július 16.

Oroszlányban is lesz iskolaőrség

Országos szinten 491, Komárom-Esztergom megyében tizenkét intézményben kezdenek ősszel iskolaőrök dolgozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kihirdette, hogy mely oktatási intézményekben indul el először az iskolaőri rendszer. Az Országgyűlés július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján az ősszel 491 állami fenntartású intézmény feladat ellátási helyén indul el az iskolaőrség működése, ezek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény. Komárom-Esztergom megyében összesen 12 iskola érintett. Oroszlányban a József Attila Általános Iskolában felügyel majd a rendre az alakulat.

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben ezt kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe.

Forrás: EMMI


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek