Hír
2020. július 15.

Jubileumi kiállításra készülnek

Megtelt a művelődési ház kamaraterme a Rákóczi Szövetség kedden megtartott közgyűlésén.

Nagy Csaba elnök elsőként beszámolót tartott az elmúlt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Ezek közül is kiemelkedik a veszélyhelyzet feloldása után megrendezett Napfény Karnevál, valamint a szabadtéri filmvetítés, melyeken társszervezőként és támogatóként működött közre a civil szervezet.

A közeljövő programjai közül a legkiemelkedőbb a július 24-én megrendezésre kerülő jubileumi Rákóczi emlékkiállítás, melyet a helyi szervezet megalakulásának 25. évfordulója alkalmából mutatnak be.

Ahogy elhangzott, az év második fele sem lesz eseménymentes. A tervek szerint író-olvasó találkozót, kirándulást szerveznek, a hagyományoknak megfelelően megemlékezést tartanak október 6-án az Aradi Vértanúk napján és november 4-én, az 1956-os forradalom leverésének évfordulóján. Idén is rendbe teszik a majki Madár-hegyi sírkertet, ahol Halottak napja közeledtével csendes mécsesgyújtást tartanak az ott nyugvó 12 huszárhonvéd tiszteletére.

Az összejövetelen 4 új tag bemutatására is sor került. Csatlakozásukkal az oroszlányi Rákóczi Szövetség létszáma elérte a 120 főt.

Forrás: Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek