Hír
2020. július 12.

Hangfoglaló

Szombat este újabb rendezvénnyel kedvezett a zene szerelmeseinek a művelődési központ.

Tavaly pályázott az akkori OKSZÍK a Nemzeti Kulturális Alap „Hangfoglaló” című programjára, melynek célja a helyi zenei klubélet támogatása. Erre a célra az oroszlányi intézmény 2 millió forintot nyert, melyből 14 koncertet valósít meg 2020. szeptemberéig. A pályázat két alapvető feltétele, hogy a megvalósuló rendezvény belépő díjas legyen, és a rotáció végett megyén kívüli zenei előadókat kell meghívni.

A mostani eseményen az 1997-ben alakult All Comes Back zenekar lépett fel. Szabó Tamás és Nemes Zoltán a kilencvenes évek óta játszanak együtt. Különböző formációik a blues és a boogie-woogie műfaján túlmutatóan a klasszikustól a jazz-en át, egészen a legkülönbözőbb zenei műfajokig merészkednek. Legtöbbször a pesti éjszakai pubokban, és a nagyobb blues rendezvényeken lépnek fel. A duó formáció hosszú évekre visszatekintő repertoárjából adott elő válogatott zeneszámokat az oroszlányi koncertjén. „ Én úgy nevezem magunkat, hogy a „progresszív, blues-vendéglátó királyai vagyunk. Azt gondolom, hogy mindent, amit lehetett megtanultunk egymástól, egymásról és a zenéről. Persze ez folyamatos tanulás.

Kevés zenész mondhatja el magáról, hogy olyan zenészekkel játszhatott együtt, akik nem csak kiváló tehetségek, egyéniségek, hanem kivétel nélkül, mindannyijukkal egy szellemi síkon mozog. Vannak nézeteltérések, de amerre nézünk az ugyanaz az irány. Mindig vannak célok, amiket kitűzünk magunk elé, ám a változásokat nem tudjuk kikerülni, és nem is akarjuk. Ettől más minden lemezünk, ez inspirál minket a megújulásra, egyben ez az egyik mozgatórugója a hosszú évek közös zenélésének, kalandjainak” – mondta a szájharmonikás, Szabó Tamás.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek