Hír
2020. július 10.

Egzotikus állatok a színpadon

Csütörtök délután hüllő és madárpók kiállítás érkezett Oroszlányba. A művelődési ház szabadtéri színpadán felállított terráriumokban különleges élőlények vonzották magukra a látogatók tekintetét.

Gyerekek és felnőttek egyaránt csodálkozva nézegették az afrikai királypitont, a szivárványos boát, a szakállas agámát, a leopárd gekkót, a gabonasiklót, a teknősöket, az óriás madárpókokat. Ezek az élőlények nem minősülnek veszélyes állatoknak, mindenféle engedély nélkül a díszállat kereskedésekben is elérhetőek és tarthatóak.

A megfelelő állattartási higiéniát betartva, jelen esetben nem volt lehetőség a hüllők simogatására. Meglehetett tekinteni az egzotikus fajokat és a róluk szóló tájékoztató táblákat, azonban mindegyik terrárium lezárt lakattal rendelkezett.

„Mi valójában egy artista család vagyunk, akik főképp artista produkciókkal foglalkozunk, de van egy hüllő és madárpók kiállításunk is. Biatorbágyon lakunk, innen járjuk az országot és különböző intézményekben tartunk bemutatókat. Nagy öröm számunkra, hogy az egykori neves bányászvárosba is eljutottunk gyűjteményünkkel” – mondta Wertheim Richárd, a Tropical Show ügyvezetője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek