Hír
2020. július 06.

Térzene

Országos kampányhoz csatlakozva állt újra közönség elé a járvány időszakában hallgatásra kényszerült Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar vasárnap délután a Szent Borbála téren.

A zenészek 1 órás gazdag, hangzatos produkcióval lepték meg az érdeklődőket. A repertoárban felcsendültek közkedvelt filmzenék és indulók. A fellépést meglepetésnek is szánták, hiszen - a júniusi próbák után – koncert keretében hosszú szünet után most tudták újra felvenni először a hangszert.

„Ezzel az ingyenes szabadtéri programmal, amit a város legforgalmasabb helyén mutatunk be, lényegében újra felszeretnénk venni a ritmust. Mint ismert, a zenekar nem hogy a szokásos tavaszi próbáit nem tudta megtartani, de kénytelen volt lemondani számos fellépést is. A térzene, amivel most szolgálunk, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség által meghirdetett eseményhez kapcsolódik; a címe: „Újra miénk a tér!”. Ennek hatására sok zenekar megmozdult, közel 100 településen szólal meg a zene ma, tehát országos rendezvénynek mondható. A járványhelyzet után már mindenki vágyik a muzsikára, a kültéri programokra. Mi is ehhez a mozgalomhoz csatlakoztunk” – foglalta össze a rendezvény küldetését dr. Gánics József, az Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület elnöke.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek