Sport
2020. július 05.

Országos kosaras edzőképzés

A Magyar Kosárlabda Szövetség által akkreditált edzőtovábbképző tanfolyamot tartottak szombaton az oroszlányi Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban.

Ilyen jellegű rendezvényre első alkalommal került sor városunkba, mely kuriózum az OSE életében is. Az egész napos tréningre 104 edző regisztráltatta magát az ország minden részéről.

A képzés akkreditációs rendszer alapján zajlott, hiszen az edzők akkor kapnak licencet, ha bizonyos továbbképzéseken megszerzik a szükséges kreditpontokat. Az oroszlányi tanfolyamon 3 kreditet érhettek el a résztvevő trénerek, melyen a 16-18 éves korosztály oktatásához kaptak szakmai segítséget.

A rendezvény főelőadója Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektor helyettese volt.

Rajta kívül - az OSE képviseletében - helyi fiatal szakemberek is bemutatkoztak a többi edző előtt. Kertész Zsolt a védekezésről, Kláris Zoltán a támadásról tartott elméleti és gyakorlati előadást.

„Úgy gondoltuk, mindenképpen fontos, hogy Oroszlányban ne csak a játék, hanem az elméleti képzés és az edzők minél nagyobb számban történő oktatása is hangsúlyt kapjon a mai nap folyamán. Reméljük, hogy mindenki profitál ezekből” – mondta Fodor Péter, az OSE Lions szakmai igazgatója, a program szervezője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek