Hír
2020. június 18.

Emlékezetes ballagás a Hunyadiban

A vírushelyzetre való tekintettel, különféle óvintézkedéseknek eleget téve, két körben ugyan, de ünnepélyes keretek között elballagtak a Hunyadi Mátyás Általános Iskola végzős diákjai.

Szerdán délután fél hatkor, és fél hétkor is megszólalt a végzős diákokat búcsúztató képzeletbeli csengő a Hunyadiban. Az eddigi években megszokott nagy ünnepség meghittebb keretek közé kényszerült, hiszen diákonként csupán két hozzátartozó vehetett rész a nebulók ballagásán.

Egy órás eltéréssel, összesen négy osztály, 66 gyermeke vonult ki utoljára az iskola udvarára, ahol Mészárosné Fehérvári Mónika, az intézmény igazgatója köszöntötte őket.

  • Eljött ez a nap is, amire annyira vártatok és azt gondolom, hogy most vegyes érzések kavarognak bennetek. Egyrészt bennetek lehet a nosztalgia, de az izgalom és a várakozás is. Egy új történet kezdődik. Egy új iskolába, új ajtókon léptek be, új lehetőségek kínálkoznak, hogy megmutassátok, ott is kiválóan megtaláljátok a helyetek. Kívánom nektek, hogy egyenes legyen az utatok, az elágazásoknál bölcsen eligazodjatok. Őrizzétek meg azt, amit itt a társaktól és a tanároktól kaptatok: az értelmet, a mosolyt, és az emberséget.

Nem maradt el idén sem a jó tanulmányi eredményekért, példás magatartásért, kiemelkedő teljesítményekért járó elismerések átadása, ám ez alkalommal az okleveleket nem kísérte sem virágcsokor, sem kézfogás, sem pedig ölelés.

  • Nem volt csokor átadásra, csoportos fénykép készítésére lehetőség, de szerencsére ez utóbbit sikerült áthidalni, mert volt hivatásos fotós az alkalmon, a szülők pedig megoldották, hogy videó is készüljön a gyerekekről. Én azt gondolom, hogy így is egy nagyon szép, emlékezetes eseménye lesz ez a diákoknak – mondta az intézményvezető, aki azt is elárulta, hogy az iskolának sokáig kellett az online ballagás lehetőségével számolnia, amit persze igyekeztek volna széppé varázsolni, de természetesen mindenki örült annak, hogy a ballagó tanulók végül, ha szűkebb körben is, de mégiscsak a szeretteikkel lehettek ezen a jeles napon.

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek