Sport
2020. május 23.

Nyilatkozott az OSE Lions elnöke

Beck Ferenc: jelen pillanatban biztos, hogy csökkentett és szigorúbb költségvetésünk lesz.

Hosszú évek után jutott fel az élvonalba az OSE Lions gárdája, amely a magyar bajnokság egyik üde színfoltja volt és a pontvadászat lezárásakor a kilencedik helyet foglalta el. A csapat elnöke, Beck Ferenc mondta el a BB1.hu-nak, mennyire érintette az együttest és a büdzsét a koronavírus-helyzet.

- Erre egy rövid és velőst választ tudnék adni: nehéz, de ugyanolyan mértékben érintett minket, mint az összes többi csapatot. Én nagyon bízok az összefogás erejében, itt azért elég komolyan összefogtunk a városban, hogy ez a rendszer működjön, hogy ez a koncepció létrejöhessen egyáltalán. Sok-sok éves munka van ebben, nyilván sok-sok forinttal is a háta mögött, úgyhogy én optimista vagyok, bízom az összetartásban.

Szóba került a jövő évi tervezett keret is, illetve a légiósok megtartása:

- Amikor befejeztük a bajnokságot, akkor azon az elven voltunk, hogy akit tudunk, tartsunk meg. Nekünk eleve hosszú távú szerződésünk van Anda Dáviddal. Most annyiban változtattunk a koncepción, hogy saját fiatalokat is szeretnénk az A-csoportba felvinni, akik tavaly szépen fejlődtek és úgy gondoljuk, hogy ha megfelelő mennyiségű munkát elvégeznek, akkor ők a felnőtt keretben is játéklehetőséghez juthatnak. Hogy meg tudjuk-e tartani a légiósainkat, az egy másik kérdés. A bajnokság során elért eredményeink nekünk nagyon szépnek és jónak számítanak a céljainkat, a lehetőségeinket és akár a költségvetésünket figyelembe véve. Sokkal jobbat tudtunk hozni, mint amire számítottunk, illetve nekem meggyőződésem, hogy a rájátszásra is odaértünk volna. Emiatt a légiósaink ára bizony felment. Jelen pillanatban biztos, hogy csökkentett és szigorúbb költségvetésünk lesz, de bízom az összefogásban. Majd meglátjuk, a szezon azért még egy kicsit messze van. Tudom és látom, hogy mindenki szerződtet, de én még nem tudok. Nyilván dolgozunk rajta nagy erőkkel, hogy csapatot építsünk, de légiósok igazolásáról még nincsen szó- mondta az elnök.

A klubvezető kitért rá, hogy jövőre is Sebastjan Krasovec ül-e az Oroszlány kispadján.

- Neki ez a harmadik szezonja lesz, hogy ha minden szépen alakul. Mi szeretnénk vele folytatni a munkát, és én úgy gondolom, hogy fogjuk is.

Forrás: BB1.hu
Fotó: OSE facebook


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek