Hír
2020. május 21.

Részlegesen feloldották a tatabányai kórház zárlatát

Az országos tisztifőorvos arról tájékoztatta a kórházat, hogy május 21-től feloldja a Hunyadi tömböt érintő zárlatot, így több osztályon újraindulhatnak a rendelések.

Örvendetes hírről számolt be közösségi oldalán a tatabányai Szent Borbála Kórház. Mint posztjukban írják, Müller Cecília országos tisztifőorvos május 20-i levelében arról tájékoztatta az intézményt, hogy feloldja a kórház Hunyadi tömbjét érintő zárlatot, így május 21-től engedélyezte egyes osztályok és szakrendelések, valamint a diagnosztikai egységek fokozott újranyitását.

Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján már arról számoltak be, hogy több vizsgálat is zajlott a kórházban. Az újranyitás érdekében a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai tartottak ellenőrzést a kórházban múlt héten. Az ellenőrzések során megállapították, hogy hogy mind a jelenlegi, mind a tervezett folyamatok megfelelnek az előírásoknak, esetenként azoknál szigorúbbak.

A tatabányai kórházban a koronavírus-járvány elterjedése miatt április végén rendeltek el zárlatot. A vírus a kórház két osztályán, a a nefrológiai, vagyis vese, valamint a gasztroenterológiai osztályon bukkant fel.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek