Koronavírus
2020. május 15.

Szombaton megnyitják a játszótereket

Pénteken délelőtt ismét összeült a Polgármesteri Hivatalban a járványhelyzetet kezelő Operatív Bizottság.

A munkaértekezleten döntés született a játszóterek újra nyitásáról, melyeket a gyerekek május 16-tól, szombattól ismét birtokba vehetnek. Az üzemeltető Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt. felkészült a nyitásra, az óvintézkedések betartása végett tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre a játszóparkokban.

Május 18-tól, hétfőtől megnyitják a Gárdonyi Sportcentrumban a külső pályát, melyet a fenntartóval egyeztetett módon csak sportegyesületek vehetnek igénybe. Az intézmény területén e naptól ismét használható az extrém játszópark is.

Szintén hétfőtől használhatja a kosárlabda egyesület a streetball pályát. A Hamvas Béla Gimnázium udvarán található műfüves focipálya is hétfőtől áll majd rendelkezésre kizárólag sportegyesületek számára. A városban működő fedett sportlétesítmények kormányrendeleti szabályok alapján továbbra sem használhatóak. A kajakház sem nyit ki, azonban a Malom tavon lehet kajakozni.

A Bányászati Múzeum május 22-én, pénteken nyitja kapuit. Kizárólag a külső rész, a kilátó és a kisvasút látogatható egyenlőre, a belső kiállító terek zárva maradnak.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár a hatályos, március 16-án kiadott 46/2020. kormányrendelet alapján továbbra is zárva tart, a szabadtéri rendezvények szervezése sem engedélyezett.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek