Koronavírus
2020. május 11.

A kollégiumot is fertőtlenítették

Az épület kétszeri fertőtlenítése után szombaton visszaköltözhettek az oroszlányi fedél nélküliek a hajléktalanszállóra.

Mint köztudott, a szálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban több alkalommal is kezelésen vett részt, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt koronavírus mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezett.

Járóbetegként a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. A megyei tiszti főorvos a város polgármesterével együttműködve április 27-én elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 47 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító Móra Ferenc Kollégiumot.

A karantén alatt a hajléktalanok, valamint az őket felügyelő és segítő két önkéntes dolgozó is két alkalommal esett át tesztvizsgálaton, melyek eredménye mindenkinél negatív lett. Ennek köszönhetően, szombaton visszaköltözhettek eredeti szálláshelyükre, melynek kétszeri fertőtlenítése és teljes körű takarítása ez idő alatt megtörtént.

Hétfőn a kiürített kollégium fertőtlenítésére is sor került, melyet a tatai 25. Klapka György Lövészdandár katonái végeztek el. Az épület azonban nem marad sokáig üresen, hiszen a napokba a Szent Borbála Kórházat elhagyó 5 hajléktalan férfi kerül ide kötelező hatósági karanténba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek