Koronavírus
2020. április 30.

Óvodai tájékoztató

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. 04.28.-án a Magyar Közlöny 89. számában megjelent a 152/2020. (IV.27.) Kormányrendelet a vészhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről.

A rendelet értelmében, az a település ahol óvoda vagy bölcsőde működik, és a polgármester rendkívüli szünetet rendelt el, ott a rendkívüli szünet idejére a polgármester köteles megszervezni a bölcsődés - és óvodáskorú gyermekek napközbeni felügyeletét.

Oroszlány Város Óvodái működésében a rendelet betartása nem jelent változást, hiszen az intézmény már a rendkívüli szünet első napjától kezdve biztosítja az ügyeletet. Az ellátást kiscsoportos formában szerveztük meg, csoportonként 5 kisgyermek felügyeletét biztosítjuk a Brunszvik Óvodában. A gyermekek egészségének védelme érdekében szigorúbb higiéniai és óvó-védő rendszabályok érvényesek (a szülő az épületbe nem léphet be, fertőtlenítés, gyakori kézmosás, stb.).

Újdonság az, hogy május 4-étől a szülőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben. Ezt a nyilatkozatot a gyermek érkezésekor át kell adni az óvodapedagógusnak.

Csak azokat a gyermekeket tudjuk fogadni, akiknek az érkezését a szülő előzetesen bejelentette. A bejelentéseket a 360- 482 –es telefonra várjuk. Az igényt minden nap 10 óráig tudjuk rögzíteni és az ellátást megszervezni a következő napra vonatkozóan. (A május 4-én érkező gyermekek bejelentését április 30.-án 10 óráig tudjuk rögzíteni.)

Benyiczki Ágota - óvodavezető
Oroszlány Város Óvodái


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek