Mozaik
2020. április 24.

Iskolai beíratás

Az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola közzé tette a leendő első osztályos gyermekek beíratásának időpontját, feltételeit.

Leendő első osztályos gyermeke általános iskolai beíratására 2020. április 28-tól május 15-ig lesz lehetősége intézményünkben. Kérjük, hogy ezt elsősorban online, a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap tegye meg!

A felületen a „Beiratkozás általános iskolába” sorra kattintás után regisztrálni kell. A gyermek kötelező alapadatainak megadása után megjelenik az állandó lakcím szerinti körzetes iskola neve, amelyre való kattintással Ön elküldi az iskola felé jelzését a beiratkozási szándék megerősítésről.

Abban az esetben, ha Ön a gyermek tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, az alapadatok megadása után a lakcím adatainál kell megadni a tartózkodási hely adatait, s nyilatkozni kell az életvitelszerű ott lakásról.

Kérjük, mindkét esetben a felületen tegye meg nyilatkozatait (etika vagy hit-és erkölcstan oktatás választása, életvitelszerű ott lakás, szülői felügyeleti jog gyakorlása), majd az „Előnézet” ikonra kattintva töltse le és aláírás után töltse vissza a rendszerbe! A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumok feltöltésére is szükség van:

  • a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány,
  • a gyermek nevére kiállított TAJ kártya,
  • a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát a 2020/2021. tanév első napján kell bemutatni.

Amennyiben a gyermek lakóhelye/tartózkodási helye nem a körzetünkhöz tartozik, kérem, hogy április 28-a és május 15-e között az iskola@hunyadi.oroszlany.hu e-mail címen vegye fel a kapcsolatot az iskolával. A jelentkezéseket az üres helyek függvényében, a Tatabányai Tankerületi Központ vezetőjének engedélye esetén tudjuk fogadni.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk – indokolt esetben - lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is 2020. április 28-tól május 15-ig munkanapokon 8-tól 16 óráig. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni. A csoportosulás elkerülése érdekében kérjük, hogy iskolatitkárunkkal előre egyeztessen időpontot! Erre április 23-án és 24-én 8-16 óráig van lehetősége a 06303183436-os telefonszámon.

Mészárosné Fehérvári Mónika intézményvezető


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek