Koronavírus
2020. április 20.

11 új fertőzött Komárom-Esztergom megyében

A koronavirus.gov.hu április 20-i adatai szerint újabb tizenegy fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megyében, így a számuk 43-ra nőtt.

Az április 20-án reggel a koronavirus.gov.hu-n közzétett adatok szerint Komárom-Esztergom megyében a legutóbbi április 19-i tájékoztatás óta tizeneggyel nőtt a regisztrált betegek száma, így megyénkben már 43 koronavírus-fertőzött van. Emellett bejelentették, hogy hazánkban 1984-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Országos szinten sajnos elhunyt 10 idős krónikus beteg, ezzel együtt már 199 főre emelkedett az elhunytak száma. Összesen 267-en azonban gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget még kórházban ápolnak, 60-an vannak lélegeztetőgépen.

A legfrissebb adatok értelmében vasárnap óta Fejér megyében tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma, míg Veszprém megyében két újabb beteget regisztráltak. A fővárosban az emelkedés ismét jelentős, ahogy az előző napokban is. Egy nap alatt 31 beteget regisztráltak, így Budapesten már 1002 fertőzöttet tartanak nyilván.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Felhívták a figyelmet arra, hogy beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek