Hír
2020. március 31.

Két hétre leáll a BorgWarner

A BorgWarner Oroszlány Kft. gyárában jelenleg csökkentett gyártás zajlik, április 6-tól azonban két hétre teljesen leállítják a gyártást az üzemben.

Jelenleg csökkentett gyártás folyik a BorgWarner Oroszlány Kft. gyárában, ahol elsősorban turbófeltöltők és más autóipari alkatrészek is készülnek.

„Munkavállalóink és partnereink biztonsága védelmében természetesen ügyelünk minden előírásra – egyebek között a védőmaszkok használatára, a folyamatos fertőtlenítésre, a lázmérésre gondolok -, ezeket szigorúan betartatjuk. Három tényező határozza meg, hogy meddig tudunk termelni. Az első a megrendelések mennyisége, a másik az alapanyag, a harmadik pedig, hogy el tudjuk-e szállítani a megfelelő időben a partnereinknek a terméket. Számításaink szerint ezen a héten még lesz munkája a mintegy 1100 dolgozónknak. Április 6-ától, hétfőtől két hétre mindenképpen leállunk, szabadságra küldjük a teljes állományt. Mielőbb visszavárjuk őket, de nem tőlünk függ, hogy az azt követő hetekben már újrakezdődhet-e a gyártás. Bízunk benne, ugyanakkor több alternatívát is fontolgatunk. Az egyik ilyen a négynapos munkahétre való áttérés, amíg a vevőink újra nem kezdenek a megszokott ütemben gyártani” – tájékoztatott dr. Karaszek Szabolcs HR igazgató.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek