Koronavírus
2020. március 25.

Szinte az egész város megmozdult

Több mint 25 ezren nézték meg azt a videót, amelyben Lazók Zoltán oroszlányi polgármester ismertette a legfontosabb védő rendszabályokat a hétvégén, hétfőn pedig a helyi televízióban válaszolt a szerkesztő és a nézők kérdéseire.

Mint az elhangzott, a városban jelenleg 9-en vannak házi karanténban 7 helyszínen, de még egyetlen személynél sem mutatták ki a fertőzöttséget.

A városvezető felhívta a figyelmet arra, hogy lehetőleg senki se hagyja el otthonát, és ez a kérés nemcsak az idős emberekre vonatkozik, hanem a fiatalabbakra és a gyermekekre is.

A település polgárai mind fegyelmezettebben tartják be a szabályokat, a 70 év feletti idős személyeket pedig immár 45 önkéntes segíti a napi bevásárlásban, és a meleg étellel való ellátásban. Önkéntesek varrták azt a közel 1200 védőmaszkot, amiket első körben maguk az önkéntesek, egészségügyi, valamint a szociális dolgozók kaptak meg, de várhatóan szerdán megérkezik egy nagyobb tétel is, amiket a főtéren felállított faházban vehetnek majd át a tervek szerint a rászorulók.

Nagysebességű, 1000Mbps internet kapcsolatot rendelt meg a Polgármesteri Hivatal, aminek kiépítése megtörtént az elmúlt héten. Ennek célja – többek között – a koronavírus járvány okozta helyzet következtében fontossá vált digitális távoktatás magasabb színvonalú kiszolgálása, valamint a járvány idején - és azt meghaladóan is - a város által üzemeltetett weboldalak gyorsabb, jobb elérésének biztosítása.

A hétfői naptól több helyi autóbuszjárat leállt ideiglenesen, és csak a napi háromszori, városi körjárat maradt forgalomban, bővült viszont az ipari parki járatok köre annak érdekében, hogy csökkenjen ezek zsúfoltsága.

Több helyi vállalkozás is megmozdult, és segíti a védekezést étellel, szolgáltatással, a városi könyvtár pedig színes folyóiratokból, bulvársajtóból és hetilapokból összeállított csomagokkal segíti az idős embereket a bezártság elviselésében.

A tájékoztatást a helyi televízió, a hivatalos és a közösségi elektronikus felületek mellett a 2840 című oroszlányi újság is segíti. Az elmúlt héten jelent meg az első különkiadás, szerdán pedig már a 2. különszám is a polgárok postaládájába kerül a legfrissebb információkról, intézkedésekről tájékoztatva az olvasókat.

forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek