Koronavírus
2020. március 17.

Tájékoztató

Tájékoztató kereskedelmi- és vendéglátó tevékenységet végzők részére. A Kormány 2020. március 17. napjától az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az alábbiakat rendeli el:

Vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos! 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

Vendéglátásnak minősül a kész- vagy helyben készített ételek, italok jellemzően helyben fogyasztás céljából történő forgalmazása, ideértve az azzal összefüggő szórakoztató és egyéb szolgáltató tevékenység is.

A kereskedelmi tevékenységet végző üzletek 06 órától 15 óráig tarthatnak nyitva!

Ez alól kivételt képeznek az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt.

A 06 órától 15 óráig tartó korlátozás a szolgáltatói tevékenységet végző gazdasági társaságokra, egyéni vállalkozókra nem vonatkozik. (pl. fodrász, műkörmös, kozmetikus, szolárium, masszázs stb.) Ezen tevékenységet végző szolgáltatóknak is be kell tartaniuk a járványmegelőzési szabályokat. Javasolt, hogy a szolgáltatás végzés helyiségében a szolgáltatást igénybe vevőn kívül más személy ne tartózkodjon, légúti fertőzés gyanúja esetén a vendég részére szolgáltatás nyújtására ne kerüljön sor, biztosítva legyen a folyamatos fertőtlenítés.

Tilos kül- és beltéri zenés, táncos rendezvények, egyéb rendezvények, gyűlések tartása!

Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és a temetés.

Sportrendezvény csak nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy aki vendéglátó- vagy kereskedelmi üzletben, rendszeres zenés, táncos rendezvényen, illetve egyéb rendezvény helyszínén a meg nem engedett időpontban vagy meg nem engedett módon tartózkodik, szabálysértést követ el, mely 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A korlátozó intézkedések betartását a mai naptól a rendőrség ellenőrzi!

A kormányzati rendelkezés visszavonásig érvényes!

Dr. File Beáta
jegyző


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek