Koronavírus
2020. március 15.

Rendkívüli tájékoztatás!

Az iskolák után hétfőtől bezárnak az óvodák, a bölcsőde, a művelődési ház és a könyvtár, az uszoda és a sportlétesítmények is!

A kialakult koronavírus járvány veszélyhelyzete végett Lazók Zoltán Oroszlány Város Polgármestere 2020. március 15-én összehívta az alpolgármesterekből, önkormányzati fenntartású intézményvezetőkből, valamint nevelési és oktatási intézmények vezetőiből álló Operatív Törzs első ülését.

A kormány 45/2020. (III. 14.) rendelete tartalmazza azt, hogy a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.

Ez alapján Lazók Zoltán 2020. március 16-tól az oroszlányi óvodákban és az Önkormányzati Szociális Szolgálat bölcsődei telephelyén rendkívüli szünetet rendel el, mely visszavonásig érvényes. Kizárólag indokolt esetben az intézmények ügyeletet biztosítanak. Az ügyeleti ellátást lehetőleg akkor kérjék, ha elháríthatatlan akadály merül fel a családban a gyermek ellátását illetően. A szülők március 16-án, hétfőn feltétlenül jelezzék az intézményvezetőknél az ügyeleti, illetve közétkeztetéssel kapcsolatos igényeiket. A fokozódó veszélyhelyzet miatt fontos a szülők felelős magatartása!

Már korábbi döntés született az iskolák bezárásáról, ahol az elkövetkező időszakban digitális távoktatás folyik majd. A tanulók a központi krétarendszerben, az iskolák honlapjain, facebook oldalain követhetik az intézményvezetők által biztosított naprakész információkat.

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal az ügyfélfogadási rendjében korlátozó intézkedéseket fog bevezetni, melyről részletes tájékoztatást március 16-án fognak kiadni.

A polgármester utasítja a városi sportlétesítményeket üzemeltető cég vezetőjét, hogy március 16. napjától valamennyi sportlétesítmény, valamint az uszoda is bezárásra kerüljön. Az itt működő sportegyesületek felkészülési tevékenységüket sem végezhetik jelen utasítás visszavonásáig!

A városvezető szintén utasította a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóját, hogy a március 13-án tett intézkedéseket felülírva, az intézmény valamennyi szervezeti egysége március 16-i hatállyal teljes bezárásra kerüljön.

Az Operatív Törzs a következő napokban folyamatosan ülésezik, a hozott döntésekről, intézkedésekről rendszeresen tájékoztatni fogja a városlakókat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek