Hír
2020. március 15.

Jeep találkozó

Ismét remek autós seregszemlére került sor Oroszlányban, a V8 Étterem parkolójában. A kitűnő időjárásnak köszönhetően közel 30 amerikai járgány vett részt az eseményen, bár rányomta a bélyegét a koronavírus miatti határzár, hiszen sokan jöttek volna a szomszédos országokból is.

A terepjáró márka magyarországi rajongói aktív közösséget alkotnak és egy baráti találkozó keretében jöttek össze szombat délelőtt, hogy megmutassák a „vasakat” és elfogyasszanak egy finom ebédet.

A Jeep jelenleg a Chrysler cég tulajdonában van, ez a legrégebbi terepjáró gépkocsi.

Eredetileg a Bantam BRC prototípusából fejlődött ki, s a könnyű 4 kerék meghajtású kocsi a II. világháborúban és az azt követő években nagy népszerűségre tett szert, elődje lett minden ilyen típusú járműnek. Jellegzetes stílusjegyei a szögletes karosszéria és a sarkosított sárvédők. A „frontgrill”, azaz a bordás hűtőrács mind a mai napig visszaköszönnek szinte mindegyik modellen, sőt levédett márkajeggyé vált.

„Ez egy csapatkovácsolás, eszmecserés nap, mely jó alkalmat ad az egyik márkatársunk születésnapját is megünnepelni. Eljöttek a Jeep-esek családostól, gyermekestől és öröm látni a sok kíváncsi városlakót is. Legyetek gyermeklelkek a nagy matchboxok között! – mondta Minka Attila, a rendezvény szervezője, aki maga is egy ilyen verda büszke tulajdonosa.

Délutáni programként a találkozó résztvevői kilátogattak a Bányászati Múzeumba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek