Hír
2020. március 15.

A köz szolgálatában

Évértékelő közgyűlést tartott Oroszlány Város Polgárőr Egyesülete péntek délután, melyen az egyesületi tagok mellett részt vett Lazók Zoltán polgármester, Kiss Sándor alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője és Nagy Aladár, a Megyei Polgárőr Szövetség titkára.

„Először is szeretnék köszönetet mondani Oroszlány Város Képviselő-testületének, továbbá mindazoknak, akik egyesületünk működéséhez bármilyen formában anyagilag, vagy erkölcsileg hozzájárultak. Az elmúlt esztendő szoros volt, hiszen munka mindig van, az állomány pedig egyre fogy. Jelenleg húsz fővel működünk, de sajnos előfordulnak nálunk is tartós betegségek, így aktívan csak 15 ember vesz részt a munkában, ezért szükségünk van új tagtársakra, akiknek folyamatosan várjuk a jelentkezését. Egyetlen feltétel van: a büntetlen előélet” - mondta Gánics József, nyugalmazott rendőr alezredes, az egyesület elnöke, akinek éves beszámolójából az is kiderült, hogy tevékenységüket, továbbra is a bűnmegelőzésre irányítják, a vagyonvédelem szilárdítása és az állampolgárok biztonságérzetének erősítése érdekében.

Lazók Zoltán polgármester is szólt a jelenlévőkhöz az összejövetelen. A városvezető elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja azt a munkát, amit a polgárőrök végeznek Oroszlányban. Beszélt az utánpótlás fontosságáról, és arról is, hogy egyre nagyobb értéket képvisel az, ha valaki képes úgy vállalni bármilyen közfeladatot, hogy nem vár érte semmilyen ellenszolgáltatást. A polgármester kifejtette, hogy bár, a koronavírus megjelenése miatt egyelőre minden olyan rendezvény megtartása tilos, ahol tömegek gyűlnek össze, bízik benne, hogy a Bányász napot már valamennyien megnyugodva ünnepelhetjük.

„Igyekeznünk kell elkerülni a tömeges megbetegedéseket. Én azt gondolom, hogy a vírus terjedésével kapcsolatban mindannyiunknak lesz felelőssége főleg akkor, ha ez a vírus megjelenik Oroszlányban. Akkor mindenkire szükség lesz, hiszen a különféle intézkedések biztosítása során kell majd a segítség.

Kiss Sándor rendőr alezredes is a polgárőrök munkájának jelen helyzetben való kiemelt fontosságáról beszélt.

„Számtalan olyan rendezvény marad el idén, amiket a polgárőrök biztosítani hivatottak, de helyettük van más. Mikor az átlag állampolgár, saját életösztönéből adódóan próbál távol maradni, a hivatásos állami szervek, mint a tűzoltók, a mentők, a rendőrök, és velünk együtt sokszor kézen fogva a polgárőrök is, megyünk a rossz irányába, mert ez a dolgunk. Történelmi idők ezek, és, hogy ennek meg tudjunk felelni, szükség van mindenkire, és szükség lesz a polgárőrökre. Én úgy ismertem meg az Oroszlányi Polgárőr Egyesületet, hogy ott vannak a gáton, helyt tudnak állni, és most erre a helytállásra szükség lesz” - fejtette ki az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője.

A közgyűlésen oklevéllel és emlékplakettel ismerték el azon polgárőrök munkáját, akik 25 és 10 éve állnak az egyesület és az oroszlányi emberek szolgálatában.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek