Közélet
2020. március 13.

Választottak

Három taggal bővült a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vezetősége a szerdán megtartott tisztújító közgyűlésen, melyen az egyesület élére új elnököt is választottak.

A délután öt órakor kezdődő közgyűlést az egyesület székhelyén, a II. Rákóczi Ferenc Kultúrházban tartották. A megjelenteket, köztük Rajnai Gábor alpolgármestert az egyesület tiszteletbeli elnöke, egyben a közgyűlés levezetője, Kis Imréné köszöntötte. Miután az egybegyűltek megszavazták az ülés napirendi pontjait, Suvada Csaba elnökségi tag tartott rövid tájékoztatót a hagyományőrzők tavalyi tevékenységeiről, majd Schüller Andrásné részletes pénzügyi beszámolóját, és a Schaffer László tolmácsolta felügyelőbizottsági beszámolót követően Rajnai Gábor szólt az egyesületi tagokhoz.

  • Én úgy gondolom, hogy a beszámoló hűen tükrözi azt a szerteágazó tevékenységet, amit az egyesület végzett és végez ma is, ami azért is nagy öröm a város számára, mert a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület egy olyan gyökere Oroszlánynak, ami példaértékű összefogást biztosít, és az itt működő közel hetven civil szervezetnek is példát mutatnak azzal, hogy értékes rendezvényeket tartottak életben immáron negyed évszázadon át - fejtette ki az elöljáró.

A leköszönő elnök elmondta, hogy a város önkormányzatának segítsége nélkülözhetetlen a működésükhöz, hiszen a támogatásukkal tudják üzemeltetni székhelyüket, ami évről évre egyre nehezebb feladat.

  • Fájó szívvel szeretném bejelenteni, hogy elnökségi tisztemről ezen a közgyűlésen szeretnék lemondani - folytatta Károlyiné dr. Plóza Melinda. - Ennek legfőképpen családi okai vannak, hiszen kissé nehézkessé vált 100 %-os munkát végeznem ebben a kiváló egyesületben, illetve 16 éve vagyok elnök és azt gondolom, hogy a megújulás mindig jó és szükséges is. Tudom, hogy nagyon jó kezekbe fog kerülni az irányítás és ugyanolyan értékkel fog bírni a szervezet a jövőben, mint eddig.

Miután a tisztújításhoz összeállt a jelölő- és a szavazatszámláló bizottság, Vargáné Vojnár Katalin egyesével bemutatta a jelölteket. Mivel a közgyűlés egy előző döntése értelmében az eddigi kilenc vezetőségi taglétszámot 12 főben határozta meg, a szavazócédulán is 12 név szerepelt:
Károlyiné dr. Plóza Melinda, ifj. Bíró József, dr. Pis János, Maráczi Katalin, Nagygyörgy Lászlóné, Richter Lászó, Schüller Andrásné, Schüller Andrea, Suvada Csaba, Szigetvölgyi Istvánné, Szlezákné Molnár Katalin, Turbucz Lajosné. Valamennyiüknek bizalmat szavazott a közgyűlés. A felügyelő bizottság tagsága nem változott, továbbra is Schaffer László, Bíró Józsefné, és Maczák Irén látja el a feladatokat.

A frissen alakult vezetőség dr. Pis Jánost választotta meg az egyesület elnökének, aki így nyilatkozott:

  • Eddig nem vettem részt tevékenyen az egyesület életében, bár itt laktam nem messze a székhelytől, így minden rendezvényt figyelemmel kísértem. Nagyon meglepett a megkeresés, jó pár napig gondolkodtam a jelölést illetően, de igazából erre a felkérésre nem lehetett nemet mondani. Megtisztelő hogy bizalmat szavaztak nekem. Bízom benne, hogy az értékteremtő szemléletet a továbbiakban is meg tudjuk őrizni, illetve sikerül fiatalokat is bevonni a későbbi munkába.

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek