Sport
2020. március 08.

Ismét egy bravúros győzelem

A negyedik helyezett Szolnoki Olajbányász fogadta a kilencedik OSE Lions csapatát a kosárlabda bajnokság 20. fordulójában. A találkozó esélyese a hazai együttes volt, ám hiba lett volna leírni a vendégeket, akik a szezon során már többször is okoztak meglepetést.

5-0-val kezdett az Oroszlány, majd Kovács pontjaival kiegyenlített a Szolnok. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a vezetést a negyed közepén, Price távolija után tudta csak átvenni a hazai csapat. Tucker is betalált, de mégsem tudott meglépni az Olajbányász, mert Abell válaszolt. Az első negyed négypontos vendégvezetéssel zárult (17-21).

Két és fél perc után újra a hazai csapat vezetett, amikor Cakarun kétszer is betalált egymás után. Kiegyenlített volt a játék, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. A 16. percben Rizvic duplája után 26-27 volt az állás, majd a ponterős Washington büntetőzött hibátlanul. Az amerikai irányítót a hátralévő percekben sem lehetett megfékezni, így akárcsak, mint az első negyedet, a másodikat is megnyerte négy ponttal az OSE, és nyolccal tartott előrébb a félidőben (34-42).

A folytatásban sem potyogtak a kosarak, ami az oroszlányiaknak kedvezett. Tucker és Cakarun révén elkezdett egyre közelebb kerülni az Olajbányász, majd 47-47-re egyenlítenie is sikerült. Ezután megint kimaradt támadások következtek, végül Davis büntetőivel a hazaiak mozdultak el a holtpontról. A negyedet végül hat ponttal nyerték a szolnokiak, de így is maradt még két pont a vendégek előnyéből (51-53).

Washington hárompontosa nyitotta az utolsó etapot, de két perc elteltével már 57-56 volt az állás, amikor Cakarun talált be. Nem esett kétségbe az OSE, Zsíros triplájával visszavette a vezetést, majd Rizvicnek köszönhetően növelte is az előnyét. Hiába próbálkozott a Szolnok, az oroszlányiak lendülete nem tört meg. Sőt, 64-66 után Washington, majd Rizvic egy-egy triplája végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Az újonc ezzel újabb bravúros győzelmet aratott, és a hazai pálya után a Tiszaligeti Sportcsarnokban is legyőzte az Olajbányászt (66-73).

Forrás: bb1.hu
Fotó: oselions.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek