Mozaik
2020. február 26.

Színháziskola Oroszlányban

2020-ban is folytatódik a Színháziskola program Komárom-Esztergom megyében, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A 30 órás ingyenes, akkreditált képzésre nem csak pedagógusok jelentkezését várják, hanem mindenkit, akihez közel áll a színház és a drámapedagógia.

Megyénkben 4 helyszínen indul a képzés, Tatabánya mellett idén Kisbéren, Komáromban és Oroszlányon is várják az érdeklődőket.

Városunkban kezdődik elsőként a tanfolyam 2020. március 23-án, hétfőn. A program a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom megyei Igazgatóság és az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésében valósul meg.

A programra várják mindazokat, akik érdeklődnek az előadóművészetek iránt és támogatják egy új, színházat értő és kedvelő generáció kinevelését. A kulturális intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak, oktatási és további intézmények nem pedagógus munkaköreiben tevékenykedő szakemberek részére is hasznos tartalommal rendelkeznek a tréningek. Az oktatás része egy budapesti 2 napos színházlátogatással egybekötött tanulmányút, melynek időpontja: 2020. március 30-31. A kurzus április 16-án zárul Tatabányán, a Jászai Mari Színházban.

A továbbképzés elméleti óráit képzett drámapedagógusok és színházi szakemberek tartják, a gyakorlat keretében pedig előadásokat tekinthetnek meg és elemezhetnek a résztvevők. A továbbképzés ingyenes, költségeit a Lázár Ervin Program biztosítja.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek