Tánc-Zene
2020. február 21.

Zene, mozgás és hangulatok

Érdekes produkcióval érkezett Oroszlányba a Filharmónia Magyarország. A KFMKK színpadán zenét és táncot egyszerre láthatott a közönség.

Az Ifjúsági Filharmónia folyó évadra szóló bérletének második produkcióját láthatta, hallgathatta meg a közönség csütörtök délután a Dance Percussion Project előadásában, „Hangulatok mozgásban és zenében” címmel. A Győri Ütőegyüttes zenéjére, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium balett tagozatos növendékei mutattak be koreográfiákat.

"Azért különleges a mai produkció, mert balettel nem sűrűn találkozik a fiatalabb korosztály. Az előadásnak leginkább a balett műfajának a bemutatása a célja, illetve természetesen az, hogy megmutassuk, miként lehet kifejezni érzelmeket a tánc és a zene segítségével” - tudtuk meg Veszprémi Krisztinától, a Filharmónia Magyarország kulturális szervezőjétől.

A leginkább vibrafonokat megszólaltató ütő együttes hol lágyabb, hol ritmusosabb dallamait a balett szakos növendékek mozgással érzékeltették, így a 45 perces interaktív bemutató során a művészeknek köszönhetően a közönség számára kiderült, hogy valóban szoros kapcsolat van a zene, a hangulatok és a mozgás között.

Az Ifjúsági Filharmónia Bérlet harmadik előadása március végén várható a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Akkor a 16 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar áll majd színpadra városunkban, és viszi zenei utazásra a közönséget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek