Hír
2020. február 16.

Farsangi siskák megmérettetése

Hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos siskasütő versenyét az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat.

Szinte a lehetetlenre vállalkozott a Kis Imréné, a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tiszteletbeli elnöke, Fátrai Erzsébet Márta, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke és az Adorján Anett, pályázati referens alkotta zsűri szombaton, mikor végigkóstolgatva az édesen illatozó fánkokat, igyekezett kiválasztani a legomlósabb, legízesebb siskát.

Idén összesen 34 finomsággal jelentkeztek a versenyre a sütni szerető asszonyok, de a Bránicska gyermek együttes apróságai is képviseltették magukat, sőt, az ügyes kezű lányok a helyszínen sütötték ki ízletes túrófánkjaikat.

„Többen, többféle fánkkal is neveztek a versenybe. Van az asztalon forgácsfánk, hagyományos szalagos fánk, túrófánk, rózsafánk, boldogi nagyrózsa, képviselőfánk és megannyi finomság. Külön öröm, hogy ezúttal Tatabányáról is érkeztek négyen” - tudtuk meg Szabó Istvánné főszervezőtől, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől.

Nevezni forgácsfánk, szalagos fánk és „minden egyéb” kategóriákban lehetett.

A zsűri döntése szerint a legízletesebb szalagos fánkot Ode Beatrix készítette, második helyen Makuvek Istvánné, harmadik helyen pedig Molnár Ferencné végzett. Forgácsfánk kategóriában Tóth Istvánné finomsága vitte a prímet, őt követte Makuvek Istvánné és Táborszky Józsefné. A képviselőfánkok, túrófánkok, töltött fánkok és rózsafánkok kategóriájában Ode Beatrix lett az első, Tóth Istvánné második helyen végzett, a harmadik helyet pedig a Bránicska tánccsoportnak sikerült elcsípnie.

Idén, azon túl, hogy a díjazottak szép ajándékokkal térhettek haza, a szervezők minden résztvevőt fakanállal jutalmaztak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek