Hír
2020. február 12.

Várják a roma fiatalok jelentkezését

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok számára annak érdekében, hogy támogassa tanulmányaik eredményes befejezését és a katasztrófavédelmi pálya választására ösztönözze őket.

Pályázatot a február harmadikával megkezdett tűzoltó II. szakképzésre vonatkozóan az a magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű, roma származású hallgató nyújthat be, aki magyar állampolgárként hátrányos helyzetű családban él, kifogástalan életvitelt tanúsít és írásban hozzájárul ahhoz, hogy adatait a katasztrófavédelmi főigazgatóság a támogatás finanszírozásával összefüggésben kezelje.

A pályázatot benyújtó fiatalok közül tizenöt főnek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a szakképzés időtartama alatt egyszeri 5o.ooo- Ft. támogatást biztosít. A pályázatokat március 9-ig kell megküldeniük a jelentkezőknek papír alapon a katasztrófavédelmi főigazgatóság humánszolgálatának postai címére (1903 Budapest, Pf. 314.), a szolgálatvezetőnek címezve. Fontos, hogy a jelentkezők a borítékon is tüntessék fel a pályázat címét.

A pályázatok elbírálásának határideje 2020. március 18. A beérkezett jelentkezéseket egy szakmai bizottság bírálja el és készíti elő, majd javaslatuk alapján a támogatások odaítéléséről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője dönt.

A pályázatok mellékleteként a jelentkezőknek be kell nyújtaniuk egyebek mellett személyazonosító igazolványuk és lakcímet igazoló hatósági igazolványuk másolatát, érvényes hatósági erkölcsi bizonyítványukat, roma származásukról szóló önkéntes nyilatkozatukat, illetve hátrányos helyzetük igazolásáról szóló nyilatkozatukat.

Forrás: KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek