Hír
2020. február 10.

Szélvihar

Komárom-Esztergom megye nagy részén már másodfokú riasztás van érvényben a várható, nagy erejű szél miatt. A Ciara szélvihar már megmutatta az erejét.

Másodfokúra módosította a riasztást a meteorológiai szolgálat Komárom-Esztergom megye és környékünk nagy részén, ugyanis a következő órákban 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökésekre kell számítani. A Ciara nyomán érkező szélvihar már kezdi megmutatni az erejét: Pusztavámon 71, Nagyigmándon 46, Tatabányán 39, Komáromban 50 kilométer/órás széllökéseket is mértek, míg a Fehérvár, Veszprém felé autózók 60-70 kilométer/órás széllel is találkozhatnak.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délutánig a délnyugati szelet kísérő lökések az ország nagy részén meghaladhatják a 60-70, leginkább a Dunántúli-középhegység térségében a 80-90 kilométer/órát. Délután északnyugatira, nyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. A legerősebb lökések sok helyen várhatóan elérik a 70-90, elsősorban az Észak-Dunántúlon a 80-100 kilométer/órát.

Estétől a front átvonultával átmenetileg veszít erejéből a szél, majd kedden reggeltől ismét sokfelé - legkevésbé délnyugaton- viharossá fokozódó északnyugati szélre lehet számítani, 65-90; az északi országrészben a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 90 kilométer/órát meghaladó legerősebb lökésekkel.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek