Hír
2020. január 30.

A jó kapcsolat reményében

Többek között a KFMKK éves programtervét is ismertették az érdeklődőkkel kedden délután a művelődési központba szervezett Civil Fórumon, melyen több oroszlányi egyesület és szervezet képviselője is megjelent.

Az összejövetelt évek óta megszervezik a központ munkatársai, akik fontosnak tartják, hogy megfelelő kapcsolatot ápoljanak a városban működő civil szervezetekkel.

„A Civil Fórummal elsősorban az a célunk, hogy a városban működő civileket összefogjuk, illetve rendezvényeink alkalmával segítsük egymást. Intézményünk igyekszik támogatni a munkájukat, hiszen programjaikhoz rendelkezésükre bocsájtjuk a szükséges eszközöket, illetve kollégáink szakmai tudását. Törekszünk arra is, hogy az általunk szervezett rendezvényekhez járuljanak hozzá saját elképzeléseikkel, hiszen így tudjuk a várost képviselni és a különböző rétegeket kiszolgálni – mondta el Takács Tímea, a művelődési központ igazgatója.

Ezt követően az önkormányzat felé benyújtható pályázatokkal kapcsolatos információk is elhangzottak: „Azok a szervezetek, melyek nem bejegyzettek, nem pályázhatnak önállóan. Ők intézményünkön keresztül tudják beadni pályázatukat, melyhez minden segítséget megkapnak tőlünk, ezzel is igyekszünk segíteni a munkájukat” - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Oroszlányon több mint 80 civil szervezet működik. Közülük négyet emeltek ki a megbeszélésen, akikkel a házigazda intézmény kapcsolata kiemelkedőnek mondható, hiszen több rendezvénynek társszervezői, sőt ötletgazdái, és aktívan részt vállalnak bizonyos programok lebonyolításában. Ilyen a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete, az Oroszlány Barátainak Köre és két kisebb csoport, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub, valamint a Hölgyklub.

A fórumon szó esett a Civileké a Ház programsorozatról is. Az évek óta zajló rendezvény célja az, hogy egy hétig a civil közösségek szervezzék a programokat a művelődési házban. Az elkövetkező időkben várják az ehhez kapcsolódó saját ötleteket, melyek megvalósításához természetesen minden segítséget megkapnak a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár munkatársaitól.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek