Hír
2020. január 23.

Tevékeny Örökifjak

Az Oroszlányban élő, 60 év fölötti lakosság körében végzett felmérés eredményeiről, a jelenlegi önkormányzati szolgáltatásokról és fejlesztési tervekről, elképzelésekről tartott előadást szerdán Lazók Zoltán polgármester a Bányász Klubban, az Örökifjak Klub meghívására.

- Minden második szerdán klubnapot tartunk. Ilyenkor azért találkozunk, hogy jól érezzük magunkat, megbeszéljük terveinket. Szó esik a zenés rendezvényeinkről, a tervezett kirándulásokról, az egészségügyi vagy világjáró előadásokról. Jeleneteket tanulunk, vagyis a saját szórakoztatásunkra éljük az életünket. Minden év januárjában meghívjuk a polgármestert egy kis baráti beszélgetésre. Ekkor a város éves terveire, elképzeléseire vagyunk kíváncsiak, mert mi, hatvan éven felüliek is szeretnénk jól, és egyre jobban érezni magunkat a városban – tudtuk meg Cserna Andrásné klubvezetőtől.

Mint azt a találkozón a polgármester elmondta, a város öregszik, hiszen a lakosságnak közel egy negyede betöltötte a hatvanadik életévét. Sokan élnek egyedül, sokan küzdenek valamilyen egészségügyi problémával, ezért az önkormányzat bizonyos szolgáltatásokkal igyekszik könnyebbé, élhetőbbé tenni az idősek számára a mindennapokat. A szociális étkeztetés, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, az idősek klubja, a személyi gondozás intézménye mind azt a célt szolgálja, hogy az idős oroszlányiak biztonságban és jól érezzék magukat.

A jövőbeni tervekről is tájékoztatta a városvezető az egybegyűlteket. Mint elmondta, az önkormányzat szeretné bevonni az időseket a várossal kapcsolatos döntéshozatalba, és 2020-ban megkezdik egy nyugdíjas otthon kialakításának tervezését is a városban. Folytatódnak az egészségügyi programok és fejleszteni kívánják a közterületi ellenőrzési rendszert, illetve az éjszakai ügyelet bevezetése is várható a közterület-felügyeletnél.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek