Sport
2020. január 19.

Judos évértékelő

Szombaton délután a Sport Étteremben tartotta meg 2019- es évértékelőjét az Oroszlányi Judo Club.

Végh Tibor vezetőedző beszámolójában a következőket mondta: egyesületünk ismét eredményes évet zárt. Ideális körülmények között készülhettek sportolóink a küzdősport teremben. Az edzések heti 3 napon csoportbontásokkal valósultak meg, szakképzett edzők vezetésével, a kezdőkkel és a versenyzőkkel külön edzésterv alapján. Továbbra is biztosított volt az óvodás korosztály számára az ismerkedés a sportággal két helyszínen. Nagy előrelépés volt ősszel, hogy a Hunyadi Mátyás iskola után a József Attila iskolában is felkértek bennünket judo oktatására a délelőtti testnevelési órák keretében. Több év kihagyás után ott is sikeresen elindult a délutáni időkeretben a foglalkozás a gyerekekkel, heti 2 alkalommal.

- 2019-ban 27 alkalommal indultunk hazai és nemzetközi versenyeken. Fő versenyünk a Serdülő Világkupa volt, ahol a versenyzőnk bronzérmes lett. Majd 4 alkalommal részt vettünk a korosztályos Országos Bajnokságokon, ahol 2 aranyéremet, 3 bronzérmet, 1 VII. helyezést értünk el. Országos Diákolimpiákon 1 ezüstérmet, 1 bronzérmet és 1 VII. helyezést sikerült megszereznünk. Nemzetközi meghívásos versenyeken is részt vettünk. Ausztriában Zeltwegben, Leobenben és Salzburgban, Szlovákiában Gútán és Galántán, Olaszországban Spilimbergóban, Továbbá Regionális Rangsorversenyeken és egyéb meghívásos viadalokon is megmérettettük magunkat hazánk számos településén. Februárban a Megyei Diákolimpiát – Farsang Kupára keresztelve - rendeztük meg. A Nemzetközi Bányász Kupa megrendezésére szeptemberben került sor – osztrák, szlovák csapatokkal kiegészítve a régiónk egyesületeit – fogalmazott a vezetőedző.

Rajnai Gábor alpolgármester az önkormányzat és képviselő-testület nevében köszöntötte a megjelenteket, majd gratulált a versenyzőknek és felkészítőiknek sikeres eredményeikhez. Mint mondta: ez a sportág is olyan szerepet tölt be Oroszlány életében, mely évek óta a város jó hírnevét viszi hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Székely Antal, a Humán Bizottság elnöke is elismerően szólt a közösség munkájáról, ahol edzők a szülőkkel karöltve nagyon sok áldozatot vállalnak a gyerekek fejlődése érdekében. Az elnök ígéretet tett, hogy a sportcélú pályázat elbírálásakor a lehetőségekhez mérten támogatni fogja az egyesületet.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek