Intézmény
2020. január 16.

Szaktantermek a gimnáziumban

Zsúfolásig megtelt szerda délután a Hamvas Béla Gimnázium díszterme az új természettudományi laboratóriumok ünnepélyes átadóján. Számos meghívott vendég – többek között Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Lazók Zoltán polgármester, Szabó Mihály alpolgármester és Molnár Miléna aljegyző – tette tiszteletét az alma mater rendezvényén.

„Mindig fontos a környezet amiben élünk, dolgozunk. Néhány éve külsőleg is megújult az épület, majd az energetikai korszerűsítés is megtörtént. Most pedig a speciális tanterem létrehozásával újabb lehetőségek nyílnak a diákok számára a természettudományok elsajátítása terén, a tanárok szakmai munkáját, oktató tevékenységét pedig nagymértékben elősegíti. Azok számára pedig álom egy ilyen terem, akik a szaktudomány iránt érdeklődve a kísérletezésekben lelik örömüket. Azt kívánom, hogy a birtokba vétel után, a tudás birodalmában történő bolyongásban mindenki – diák és pedagógus egyaránt – érje el a célját.” – mondta köszöntőjében térségünk parlamenti képviselője.

Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerület vezetője beszédében kifejtette: „Egy évvel ezelőtt jelentettük be, hogy a gimnáziumban kialakításra kerül a biológia és kémia szaktanterem a hozzátartozó két szertárral együtt. Most pedig ezek berendezése is megtörtént 14 millió forint ráfordítással, melyet a Tankerületi Központ és Oroszlány Város Önkormányzata biztosított.

Azért tartjuk fontosnak kialakítani ezeket a laborokat, hogy olyan feltételeket biztosítsunk az intézményben a természettudományi oktatásnak, mely az egész megyében egyedülálló, a modern kor kihívásainak megfelel és nem utolsó sorban esztétikus. Bízom benne, hogy nagy örömmel fogják használni mind a tanulók, mind a tanárok.”

„Életem egyik legnagyobb boldogsága a mai nap” - mondta meghatódva Radványiné Varga Andrea igazgató, majd köszönetét fejezte ki a támogatóknak, kivitelezőknek.

A kulturális műsorral színesített program a TOP 5.3.1.- 16. „A helyi identitás kohézió erősítése Oroszlányban” projekt Téli madaraink című rajzpályázatának eredményhirdetésével és díjátadójával zárult.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek