Hír
2019. december 18.

Optimistán zárják az évet

Kocsisné Molnár Margit, az oroszlányi Optimisták Klubjának vezetője köszöntötte kedden délután a közösség tagságát, a megyei szervezet vezetőit, valamint Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármestereket az évadzáró rendezvényen.

Mint elmondta, több sikeres programot sikerült megszervezni idén. Többek között kerti partit rendeztek, családi napot tartottak a tájházban, császári kiránduláson voltak, részt vettek az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) faültetési akciójában, s nem utolsó sorban aktívan részt vesznek a vasárnapi, december 22-i OLPK-s káposztafőzésen is.

Rajnai Gábor is méltatta a jelenleg 22 tagot számláló csoport tevékenységét, amely a Bányász Klubban tartja rendszeres összejöveteleit, és várja az új tagokat, hiszen a városban mintegy 120 főre tehető a mozgáskorlátozottak száma.

- Örülök, hogy ilyen aktív csapatot látogathattam meg, hiszen többeket évtizedek óta ismerek. Az pedig külön elismerésre méltó, amilyen szorgalommal vesznek részt a városi és civil eseményeken, megmutatva, hogy a mozgáskorlátozott lét is lehet igen aktív és hasznos – fogalmazott az alpolgármester.

Válóczi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének alelnöke arról szólt, hogy a 90’-es években alakult az oroszlányi szervezet. Aztán elfáradt az akkori csapat, mind kevesebben jártak az összejövetelekre. Három évnyi szünet után új lendületet vett a tagság, újak is érkeztek, és mind több pártló tag is segíti a mozgáskorlátozottak közösségének munkáját, ami példamutató.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek