Hír
2019. november 29.

Kiválóságok elismerése

Nem csupán a Jó tanuló, jó sportolókat köszönti évről évre a város, de a kiváló teljesítményt nyújtó sportolók és művészek munkáját is elismeri, hiszen országos, nemzetközi, valamint világversenyeken érnek el kiemelkedő eredményeket, városunk hírnevét öregbítve rendkívüli teljesítményükkel.

Egy város, nem csupán attól lesz város, hogy jók a demográfiai mutatói, vagy infrastrukturálisan megfelel bizonyos előírásoknak, hanem attól is, hogy igyekszik megteremteni annak a lehetőségét, hogy a benne élő emberek kiteljesedhessenek abban, amihez tehetségük, affinitásuk van. Ez mindig jó befektetés, hiszen az így felfedezett tehetségek később, hivatásuknak köszönhetően elviszik szűkebb pátriájuk hírét, alkalomadtán országhatárainkon túlra is. A tehetségek kiteljesedéséhez Oroszlány városa, úgy vélem, ha nem is maradéktalanul, de mindig igyekezett megfelelő hátországot teremteni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ma azokkal a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókkal és művészekkel foghatok kezet, akik dicsőséget szereztek városunknak - így kezdte ünnepi beszédét Lazók Zoltán polgármester a csütörtökön megtartott, kiemelkedő eredményeket elért sportolókat és ifjú táncosokat köszöntő gálaműsoron, melynek az OKSZÍK színházterme adott otthont.

Az esemény vendégei között helyet foglalt Benedek János olimpikon is, aki a napokban ünnepelte 75. születésnapját. Ez alkalomból a város polgármestere elismerő szavakkal méltatta a súlyemelő gazdag életpályáját. Benedek János volt az első, aki olimpiai éremmel tért haza 1972-ben Münchenből Oroszlányba. Fair play díjjal jutalmazták nem csak Magyarországon, hiszen 1970-ben, az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon a sportszerűség jegyében átadta aranyérmét a valódi győztes, lengyel Novaknak, akit több társával együtt – mint később kiderült – igaztalanul doppinghasználattal vádoltak.

Ezen elismerések szebben csillognak bármely aranyéremnél - fogalmazott a polgármester majd folytatta - Benedek János életre szóló példát kínál nekünk arra, hogy a sport nagyfokú morális felelősségvállalást igényel, és valójában nem is folytatható morális elkötelezettség nélkül.

Benedek köszöntését követően Bartha Barnabás, Becker Norina Adrienn, Benkő Csaba, Gallai Gábor, Nagy-Simon Csilla, Erős Norbert, Hegedűs Norbert Iréniusz, Komor Dávid, Menkó Lili, Molnár Csaba, Nagy Viktor, Radványi Rita, a Vértesi Erőmű SE Kajak Szakosztályának sportolói, valamint edzőik: Kozák Sándor, Kozák Sándor Mihály és Németh László Dávid vettek át elismerést. Az Oroszlányi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület sportolói közül idén Deli Norbert, Bimbó Brendon, Eszenyi Fanni, Huber Bence, Mikhel Eszter, Mikhel Panka, Oláh Natália, Szalai Lili, Talabér Szonja, Varga Attila és edzőik, Bagócs János, valamint Likerecz Attila munkáját díjazták. A Benedek Elek EGYMI sportolói, Farkas Virginia Mária, Lakatos Dzsúlió János, Lőrincz István Dániel és Nyári Dorina, Kovácsné Kelemen Valéria edző kíséretében léptek színpadra, míg az ökölvívó sport legjobbjai, Burai Henrietta és Pál Martin, Danyi József edzővel érkeztek. Karate sportban Tivadari Martina jeleskedett, felkészítője Szlezák János volt. Kosárlabdában Diószegi Bálint, Hegedűs Milán, Kristyák Viktor, Polónyi Ákos, Rosta Áron Dávid, Szőke Miron, Szűr Balázs jeleskedtek, edzőik Gurszki Géza és Kláris Zoltán.

Művészeti ágban a Bakfark diákja Horn Panka emelkedett ki, zenepedagógusa Schrantz Dóra. Díjat kapott a Cirill Táncstúdió több csoportja, és művészeti vezetőjük Zajácz Edina, a Silhouette balett több formációja és művészeti vezetőik Csáky Mária és Emődi Lilla, valamint a HéBé Művészeti Iskola csapatai és művészeti vezetőjük, Geisztné Gogolák Éva.

A díjátadó a Filip Unit nevű formáció Break Dance bemutatójával és állófogadással ért véget, de a Silhouette Balett növendékei is színvonalas műsorral lepték meg a közönséget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek