Sport
2019. november 24.

Elgázolták a bronzérmest

A tavalyi bronzérmes látogatott Oroszlányba a bajnokság 9. fordulójában. Mivel a PVSK-VEOLIA a nemzetközi szereplés miatt heti 2 mérkőzést játszik, a hazaiak készültek rá, hogy a sorozatterhelés miatt kevésbé lesznek frissek.

Emellett szerkezetileg is változtatásokat kellett eszközölni az oroszlánok játékában, ugyanis az ötös poszton játszó Aiken sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A csapat legfőképpen ezen tényezők mellett végezte a felkészülését a héten, melynek eredményeképpen a találkozó kezdetén a támadó oldalon nem volt probléma, azonban védekezésben sok hibát vétettek, ugyanis nem tudták kellőképpen lereagálni a szerkezetbeli változtatásokat.

A Pécs ennek eredményeképpen másfél szoros negyedet tudott produkálni, a második negyed végére azonban mind a támadás, mind pedig a védekezés a helyére állt, így 10 pontos előnnyel mehetett szünetre az OSE. Harcosan kezdték a második félidőt is, lépésről-lépésre tudták növelni az előnyüket. Egyre inkább megtalálták azokat az ötösöket, akik hatékonyan tudnak támadni és védekezni is.

Az előny szép lassan elérte a 20 pont körüli differenciát, végig kézben tartva a mérkőzést, és sikerült megszerezni a második hazai győzelmet. Fontos kiemelni, hogy csapat ezen a mérkőzésen is nagyon sok lábon állt, hiszen 5 ember dobott 10 pont felett és 8 játékos szerzett pontot a mérkőzésen. Magabiztosan tudtak nyerni egy nagyon fontos mérkőzésen, tovább tart a jó széria.

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok a játékosaimnak. Ahogyan Milivoje is mondta, nagyszerű győzelem ez számunkra. Kihasználtuk azt, hogy az ellenfelünk fáradt, kemény mérkőzést kellett játszaniuk a héten, ami nem lehet könnyű. A különbség nem a valóságot tükrözi, nincs 20 pont a két csapat között. A múlt heti szoros vereség után egy remek eredmény ez a győzelem számunkra. Megyünk tovább, Eric egy kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de a következő hétvége szabad, szóval jól fel tudunk készülni a következő mérkőzésünkre, amely szintén hazai pályán, az Alba ellen lesz.”

NBI/A Bajnokság, 9. forduló

OSE Lions - PVSK-VEOLIA 91-69 (21-18, 24-17, 27-22, 19-12)
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1401 néző)
Játékvezetők: Benczur T., dr. Mészáros B., Györfy R. (Bodrogváry I.)
OSE: Demeter -, Abell 15/9, Garamvölgyi 4, Rizvic 6/3, Bozovic 21.

Cserék: Illés 14/12, Mohácsi 5, Hayes 16, Zsíros 10/6, Kucsora -, Anda -.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Fotó: Karácsony Tamás


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek