Kék hírek
2019. November 20.

Sikeres gyakorlat

Tatabányai és Oroszlányi járás mentőcsoportjai szerezték meg öt évre minősítésüket a hétvégén vízkár elhárítási feladatok kapcsán. A mentőcsoportok tagszervezeteit az Oroszlányi, Kecskédi és Héregi Önkéntes tűzoltók adták.

A gyakorlat feltételezése szerint, a Kecskédi-tó a folyamatos esőzések következtében megáradt, a tó vízszintje veszélyeztette a környezetében található lakóházakat. A mentőcsoportok ezért homokzsákokból épített nyúlgáttal, buzgár megfogással biztosították a lakott terület védelmét. A gyakorlat folytatásaként szivattyúzási gyakorlatot hajtottak végre a horgásztó és az Oroszlány-Kecskédi vízfolyás medre között, hogy a tó vízszintjét mérsékeljék.

A gyakorlat kezdetén a műveleti bázis felállítása során két sátrat is felállítottak, melyben a feltételezett katasztrófa által veszélyeztetett terület lakossága került volna ideiglenesen elhelyezésre. Az egyik sátorban a mentőcsoportok tagjai a gyakorlat teljes ideje alatt biztosították az egészségügyi ügyeletet, felkészülve az esetleges elsősegélynyújtásra. A gyakorlat vezetője Janky Róbert tűzoltó alezredes volt, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A minősítést végző bizottság elnöke, Sikrai Attila tűzoltó alezredes a gyakorlatot megfeleltre értékelte. Ezzel a mentőcsoportok, az esetlegesen bekövetkező veszélyhelyzetekben bevethetőek további öt évig.

-Katasztrófavédelem-


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek