Hír
2019. November 14.

Szákszend társat keres

A közös hivatallal kapcsolatos döntések meghozatalára ült össze csütörtök délelőtt a szákszendi képviselő-testület. A jelenlegi helyzetet Papp Attila polgármester ismertette: Kömlőd, amellyel eddig közös hivatalt működtetett a község, felmondta az együttműködést.

- Minket Császár megkeresett, hogy szeretnének velünk közös hivatalt működtetni. Viszont a település más járásban van (kisbéri járás), ennek a jelek szerint jogszabályi akadálya van, de még nem kaptunk végleges választ a kormányhivataltól. Időközben az is kiderült, hogy Dad kilépett az eddigi, Bokoddal működtetett közös hivatalból, de utóbbi település sem akar velünk közösködni, mivel lélekszáma meghaladja a 2 ezret, és önállóan is intézheti ügyeit – mondta Papp Attila, aki így folytatta: a héten az oroszlányi polgármesteri hivatalt is felkerestük a jegyzővel, és a város nem zárkózott el a közös hivatal létrehozásától, egyedül a rendelkezésre álló időt tartották kevésnek a kivitelezéshez, és az ilyenkor kötelező adminisztráció elvégzéséhez, és nem utolsó sorban a képviselő-testületnek is rá kell bólintania a kezdeményezésre. Vannak további alternatívák is, de azokat jobb lenne elkerülni.

A helyzetismertetést követően bocsátotta szavazásra az előterjesztés határozati részét a község első embere, amit a grémium egyhangúlag szavazott meg:

 • 1. A szákszendi képviselő-testület tudomásul veszi, hogy 2019. december 31-el megszűnik a közös hivatal Kömlőddel.
 • 2. Kifejezik szándékukat, hogy közös önkormányzati hivatalt kívánnak létrehozni Császárral.
 • 3. Amennyiben nem sikerül elhárítani a Császárral kapcsolatos jogi akadályokat, a testület kifejezi szándékát, hogy Oroszlánnyal kíván közös hivatalt létrehozni.
 • 4. A testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy közreműködjön a közös hivatallal kapcsolatos feladatok előkészítésében.

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek