Önkormányzat
2019. október 25.

Megkezdte munkáját az új testület

Pénteken beiktatták hivatalába Lazók Zoltán polgármestert, valamint letette az esküt a város képviselő testülete és az alpolgármesterek is.

Váratlan, hivatalos elfoglaltsága miatt, nem tudott részt venni a város testületének alakuló ülésén Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, ezért szavait Lazók Zoltán olvasta fel az egybegyűlteknek az ülés elején: Mint a térség országgyűlési képviselője kérem tolmácsolja a megválasztott képviselők és a testület irányába gratulációmat és a város érdekében eredményes ciklust kívánok mindannyiunknak, mivel ezt ma nem tudom személyesen megtenni! Jó munkát kívánva, tisztelettel: Czunyiné Bertalan Judit.

Ezt követően a régi-új polgármester a saját gondolataival folytatta és köszöntötte a megjelenteket: a mai napon megalakul Oroszlány képviselő testülete, amely öt évig fogja szolgálni a várost. Meggyőződésem, hogy valamennyien egy jobb, otthonosabb élet reményében vágunk neki a következő esztendőknek. Azt szeretném, ha 2024-ben mi magunk és utódaink is büszkébbek lennének Oroszlányra. Véget ért a választási kampány és mostantól csak az együttműködés, a megértés és a kölcsönös támogatás biztosíthat ebben a testületben olyan légkört, ahol az eredmények kézzel foghatók és biztosítják a közös akaratot. Szerencsésnek érzem magam, hogy több más támogató, civil és politikai szervezet segítségével, sikerült olyan programot elkészíteni, amely a város élhetőbbé, kellemesebbé tételét tűzte ki célul, a mögöttem álló tettre kész csapat pedig biztosíték az abban foglaltak végrehajtására - fogalmazott a polgármester.

A napirendi pontok ismertetése után Németh Gábor, a helyi választási bizottság elnöke vette át a szót, aki a választási eredményekről tartott rövid tájékoztatót, melyből kiderült, hogy az eredmények immáron jogerőre emelkedtek, ezáltal véglegessé is váltak.

Az október 13-i szavazás eredményeként: az OLPK színeiben Székely Antal, Hermann Istvánné, Szabó Mihály, Rajnai Gábor, Kontschán Flórián Jenő, Sólyom Jöran és Szanyi Gábor, a Fidesz-KDNP színeiben Vargáné Vojnár Katalin, Gyuga Mihály József, Molnár István és Papp Péter (utóbbi három képviselő kompenzációs listáról bejutva) tettek esküt az alakuló ülésen, melyen az alpolgármesteri tisztségekről is döntött a testület. Rajnai Gábor társadalmi megbízatású, míg Szabó Mihály főállású alpolgármestere lesz Oroszlánynak a következő öt évben.

Az újonnan felálló grémium elfogadta a módosított szervezeti és működési szabályzatot is. A döntés értelmében, változott a képviselő testület munkáját segítő bizottságok száma, megnevezése, illetve azok hatáskörei is. Három bizottság állt fel az alakuló ülésen: a Pénzügyi Bizottság hét fővel, Kontschán Flórián Jenő elnökletével, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság hét fővel, Sólyom Jöran elnökletével, illetve a Humán Bizottság szintén hét fővel és Székely Antal elnökletével kezdi meg a munkát. Ez utóbbi az eddig külön bizottságként működő Egészségügyi és szociális bizottság, a Művelődési, oktatási és sport bizottság, valamint a Társadalmi és sportcélú bizottság összeolvadásából jött létre.

Az alakuló ülésen nem csak a megválasztott települési képviselők, de az ő munkájukat segítő külsős bizottsági tagok is letették esküjüket és átvették megbízóleveleiket, valamint döntés született a polgármesteri, az alpolgármesteri és a testületi tagok illetményének kérdésében is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek