Hír
2019. október 20.

Adományt gyűjtöttek

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává nyilvánította október 17-ét. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának.

Ennek apropóján szervezte meg az Önkormányzati Szociális Szolgálat pénteken délután az alkalomhoz kapcsolódó gyűjtését.

p>A két Spar, a Tesco és a Penny Market áruházaknál szervezték meg akciójukat. A munkatársak összesen 476 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek, ezen belül 140 kg lisztet, 119 kg cukrot, 46 kg rizst, 24 liter olajat, 76 kg tésztát, 19 liter tejet és mintegy 27 kg konzervet. Ez nagyjából a 2018. évnek megfelelő mennyiség.

- A következő adománygyűjtő alkalom november utolsó teljes hétvégéjén lesz (nov. 22., 23., 24.), akkor a Magyar Élelmiszerbank Egyesület projektjében vesznek részt a szolgálat dolgozói. Ez utóbbi akció országos jelentőségű, a Tesco Globál Áruházak Zrt. egységein kívül részt vesznek benne a Metro, az ALDI és az Auchan áruházláncok magyarországi üzletei is – tájékoztatott Baráth Domonkos, a Szociális Szolgálat vezetője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek