Hír
2019. október 02.

Elismerések és dallamos melódiák

Hárman vehették át kedden az Időskorúak Kiválósága Díjat azon a rendezvényen, mellyel a Magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezete és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár köszöntötte a városban élő szépkorúakat.

Színvonalas műsorral lepte meg a szép számban összegyűlt közönséget az idősek világnapja alkalmából Spisák Péter vendégeivel, a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola zenészeivel. A produkció előtt Brunner Róza, a Magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezetének elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy 1991. óta minden esztendőben igyekeznek emlékezetessé tenni ezt a napot az oroszlányi idősek számára.

A rendezvényen részt vett Lazók Zoltán polgármester is, akinek köszöntője ez alkalommal igazán közvetlen és emberi volt, hiszen mint elmondta, ő is érzi, látja, tapasztalja magán az idő múlását, de, gyermekeire gondolva, ez inkább örömmel, mint szomorúsággal tölti el. Ugyanilyen érzéseket kívánt az egybegyűlteknek, akiket a későbbiekre nézve is biztosított támogatásáról.

- Van bőven tennivalónk! – mondta az elöljáró, majd így folytatta - Szívből kívánom, hogy érezzék: nem volt hiábavaló az önök dolgos élete, hogy városunk otthonos, békés, lakóira odafigyelő módon fejlődik tovább. Ahogyan a múltban, úgy a jelenben is kísérjék figyelemmel mindennapjainkat, miként mi is figyelemmel kísérjük az önök életét, s ami módunkban áll, azt megtesszük.

A köszöntő beszédek elhangzása után a tehetséges zenészeknek köszönhetően olyan dallamos melódiák csendültek fel a színházteremben, melyek valóban feledhetetlenné tették az estét minden jelenlévő számára. Volt azonban három vendég a közönség soraiban, akik nem csupán a produkció élményével lettek gazdagabbak.

Az Oroszlány Barátainak Köre három évvel ezelőtt gondolta azt, hogy a közösségért, kultúráért, hagyományőrzésért tevő, 75. életévüket betöltött időseket kitüntetésben részesíti. Ezért hívták életre az Időskorúak Kiválósága Díjat, melyet azóta is, minden évben átadnak, három, arra érdemes oroszlányinak.

- Egyáltalán nem könnyű választani, hiszen a városban nagyon sokan dolgoznak közösségekben, közösségekért. Egyesületünkön és a társszervezeteinken belül is sok olyan időskorú van, aki megérdemli ezt az elismerést. A legjobb belátásunk szerint döntünk évről-évre - fogalmazott Fátrai Márta, a díjat alapító szervezet elnöke, aki így méltatta az idei kiválóságokat: Nagy Lajosné neve nem ismeretlen az oroszlányiak számára. Hosszú évek óta aktív tagja a Szlovák Klubnak és több más szervezetnek is. Különféle főzőversenyek alkalmával ő az, aki határon innen és túl, a legízletesebb lángost készíti. Második kitüntetettünk Zámbó Béla. Ő is több civil szervezetben vállal szerepet, a Baráti Körnek pedig kifejezetten nagy segítője. Bármikor hadra fogható és rendkívül aktív. Varga Lajos szintén több civil szervezetben tevékenykedik, illetve irodalmi munkásságát is sokan ismerik. Több száz írása, verse született, és kötete is jelent már meg.

Az okleveleket, illetve a vele járó virágkompozíciókat Fátrai Márta és Rajnai Gábor alpolgármester adta át.

A gálaműsor, amit vastapssal köszönt meg a közönség, egy ráadás produkcióval ért véget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek