Hír
2019. augusztus 31.

Oláh Ibolya laza koncertje, és látványos, lampionos felvonulás

A Bányásznapok nem csak a tiszteletadásról és az emlékezésről szólnak, hiszen az önfeledt szórakozás is helyet kap mindig, a közel hetvenéves rendezvényen.

Idén sem hiányoznak a térről a vásári portékáikat kínáló árusok, de a szervezők, az OKSZÍK háta mögött berendezett mini vidámparkkal, a gyermekekre is gondoltak. A zenekedvelőket pénteken Oláh Ibolya, a Megasztárból ismert karcos hangú énekesnő várta. Ő volt idén az első sztárfellépő. A péntek esti koncert alkalmával ismét benépesült a szabadtéri színpad előtti tér és pontban fél nyolckor a húrok közé csaptak a zenészek. Ibolya, a tőle megszokott és már-már el is várt lazasággal lépett színpadra. A tangapapucsban, és arcát szinte teljesen takaró napszemüvegben, valamint baseball sapkában fellépő előadó, ismert és kevésbé ismert dalai mellett népszerű feldolgozások is megszólaltak a kellemes nyári estében. Tombolni ugyan nem tombolt a közönség, de a közel 70 perces koncertet tapssal köszönték meg a téren összegyűltek, akiket ráadás dallal ajándékoztak meg a zenészek.

Sokan várták a népszerű Geszti Péter szerzeményt, a Magyarország című dalt, melyet Oláh Ibolya tett igazán ismertté, de csalódniuk kellett. Meg nem erősített információink szerint a szerzői jogdíjak miatt nem csendülhetett fel a várva-várt zenemű Oroszlányon.

A koncert után tömött sorokban lepték el a Rákóczi utat az ünneplők, akik a régi vájár tanulók szalamander felvonulásának emlékére, mécsesekkel a kezükben meneteltek a nagy körforgalomtól a Bányász Klubig, a Bányász zenekar ütötte és fújta ritmusokra.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek