Hír
2019. augusztus 16.

Hamarosan bicózhatunk!

Konzorciumi megállapodást írt alá Kecskéd, Környe és Oroszlány polgármestere 2016 márciusában a három települést és Tatabányát összekötő, mintegy 1,2 milliárd forint értékű kerékpárút megvalósításáról.

A három településnek március végéig kellett benyújtania pályázatát a beruházásra. A nyomvonal 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé.

2017 tavaszán, immár a nyertes pályázattal, illetve kész tervekkel a zsebükben ültek asztalhoz újra a települések vezetői, hogy egyeztessék az önkormányzatok kisajátítási eljárásainak befejezését, a régészeti feltárás elvégzését, a területek átminősítését, az alábányászottsági vizsgálatot, a mezőgazdasági területek művelésből való kivonását, valamint a MÁV-al való egyeztetést, hiszen a nyomvonal két helyen is keresztezi a vasutat.

2018 őszén a munkaterület átadásával megkezdődött a beruházás. Decemberre mintegy negyede, egészen pontosan 3380 méter készült el az összességében közel 13 kilométeres Oroszlány (Majk)–Kecskéd–Környe–Tatabánya kerékpárútból.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával megvalósuló projekt az idén tavasszal gyorsult fel, és ma már arról számolhatunk be, hogy meg volt a műszaki átadás-átvétel zárása, most a forgalomba helyezési eljárás futja a maga köreit, de a tervek és remények szerint egy hónap múlva már azon bicózhatunk!

Egyébként a projekt részét képező szemléletformáló és egyéb „soft” tevékenységek előkészítése is folyamatban van, ezek többsége közvetlenül az átadás időpontja elé van időzítve. Itt kell megemlíteni az ebből a célból létrehozott „Oroszlány-Tatabánya Kerékpárút” facebook oldalt, amely végig tájékoztatást ad az érdeklődő lakosság számára.

fotó: a 2016-os konzorciumi aláírást követően készült


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek