Hír
2019. August 09.

Dupla mennyiséget ültetnek!

Tavaly ősszel tartottak lakossági fórumot a városházán a Népek barátsága-Irinyi tengely III. ütemével kapcsolatban, konkrétan a (Április és Havasi M. utcák közötti szakasz) közlekedésfejlesztési beruházásáról.

A munkálatok jelenleg is zajlanak, és rengeteg lakossági jelzés érkezett, különösen a fakivágások tekintetében. Bár az idézett lakossági fórumon a szakemberek válaszoltak a felvetésekre, a városháza most újabb tájékoztatót adott ki:

Az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Népekbarátsága utca Április és Havasi M. utcák közötti szakaszának közlekedésfejlesztési beruházása során kivágott fák első sorban a meglévő járda és közút közötti zöldsávban húzódó szennyvízcsatorna védelme érdekében kerültek eltávolításra, mivel a növények egykoron a közművezeték nyomvonalába lettek ültetve és megvizsgálva a vezeték műszaki állapotát megállapítást nyert, hogy az abba benövő gyökérzet veszélyezteti a biztonságos üzemvitelt.

A tervezés során ez a tény természetesen figyelembe lett véve, és a képviselő-testület Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának támogató döntése alapján kerültek a tervezett parkolók a felújítandó közút Rákóczi Ferenc út felőli – felújítási tervszelvényezés szerinti bal – oldalára.

A kivitelezési munkálatok kezdete során kivágott fákat az önkormányzat a tervdokumentációban előírt mennyiséghez képest dupla mennyiségben kívánja pótolni ügyelve arra, hogy az érintett közterületek alatt húzódó közművek érintetlenek maradjanak.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek