Sport
2019. July 24.

Szépen csillog az ezüst

Második helyen zárt az OBSK Oroszlány a labdarúgó megyei I. osztályban. Sebestyén Ferenc vezetőedző elégedetten értékelte a csapat szereplését – adta hírül a kemma.hu.

Az edzőváltáson átesett gárda igen szűk létszámmal kezdte az őszt, mégis remekül sikerült: a Tatabánya legyőzése után sokáig vezették a tabellát, ám a Vértessomló elleni meglepő vereség miatt mégis a kék-fehérek töltötték az élen a téli szünetet.

A pihenő alatt aztán sok minden megváltozott: a keret ugyan bővebb lett, több tehetséges, fiatal játékos került Sebestyén Ferenc keze alá, azonban elveszítették kulcsemberüket, Kiprich Dánielt, aki 23 góljával vezette a góllövőlistát. A tavasszal aztán rögtön vereséggel nyitott a csapat a Tatabánya ellen, innen pedig mint ha kissé csökkent volna a motiváció, és egy-két vereség becsúszott.

A második hely aztán nem volt igazán veszélyben, köszönhető ez a parádés ősznek. Végül 19 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel zárt az Oroszlány. A csapat legeredményesebb játékosa így is Kiprich Dániel lett, aki csak fél évet szerepelt Oroszlányban.

– A célkitűzés a dobogó megszerzése volt – kezdte értékelését a kemma.hu-nak Sebestyén Ferenc, a klub vezetőedzője. Hozzátette: ez szerencsére megvalósult, főleg az őszi szezon volt extra.

– Ott létszámproblémával küzdöttünk, többször fájt a fejünk a kezdőcsapat összeállítása kapcsán, de pozitívan jöttünk ki ebből a helyzetből. Télen bővült a keretünk, viszont Kiprich Dánielt elveszítettük, ő sokat jelentett a csapat játékában. Talán egy kissé jóllakottak voltak a játékosok. Amikor látszott, hogy nem érjük utol a Tatabányát, elveszett a motiváció egy-két játékosomban. A több műszakban dolgozóknak az, hogy egy hétig nem edzettek, nagy kiesést jelentett. Szégyenkezni ennek ellenére nincs miért, hiszen meglett a második hely. Összességében teljesen elégedettek lehetünk a szezonnal, és voltak fontos tanulságai, amit a későbbiekben hasznosíthatunk – részletezte.


Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek