Hír
2019. július 16.

Újabb szobor szépült meg

Végéhez közeledik a városi emlékműfelújítási program, amely során 2016-ban helyreállították az aradi hősök emlékművét, majd azt követte az ’56-osok tere.

2017-ben a Kossuth szobor, a József Attila szobor, a Trianoni emlékhely, a Millenniumi, illetve a Fáy emlékmű fiatalodott meg.

2018-ban is folytatódott a program. Elsőként a ’48-as ligetben található, 45 évvel ezelőtt állított Petőfi emlékmű került felújításra, de az emléktáblák is megfiatalodtak a házak falain, bányásznapra pedig befejeződött a főtéren az 1976-ban felállított „Bányászok” szoborkompozíció restaurálása.

Idén júliusban a Rákóczi szobor és mészkő talapzatának felújítása volt soron – tájékoztatott a munkákat negyedik éve szervező Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség oroszlányi elnöke.

Első ütemben a bronz alakzat tisztítására, oxidmentesítésére került sor, majd ezt követte az újra patinázás. A restaurálás - mint ahogy korábban is számos helyi szobor rendbe tétele - Pózner Gábor szobrászművész keze munkáját dicséri. Második ütemben a mészkőtalapzat csiszolását, valamint a feliratok újrafestését Körmendi Zoltán helyi kőfaragómester támogatásként végezte el.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek