Hír
2019. július 05.

Egyesül a távhőszolgáltató és a fűtőmű

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. közgyűlése döntött arról, hogy 2019. december 31-én beolvadással egyesül az Oroszlány és Bokod távhőellátását biztosító fűtőművet üzemeltető MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. és a távhőszolgáltatást végző NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt.

„A tranzakcióval lehetővé válik, hogy az NKM a termeléstől az ingatlanokban lévő berendezésekig a teljes távhő értékláncban megjelenjen, ezzel még egy lépéssel közelebb került legfőbb stratégiai célkitűzéséhez, hogy a háztartások teljes körű otthonszolgáltatójává váljon. Elsőként Oroszlányban szolgáltat integrált módon villamos-energiát, földgázt és távhőt az NKM.” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tavaly nyáron vásárolta meg az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. 100%-os részvénycsomagját, amely Oroszlányban és Bokodon összesen 5282 háztartást és megközelítőleg 145 egyéb intézményt lát el távhő és használati melegvíz szolgáltatással. A társaság tulajdonában teljes egészében korszerűsített, távfelügyelettel ellátott hőközpontok és a 2015-ben átadott 5 km hosszú, földben vezetett, kiváló szigeteléssel bíró távhő tranzitvezeték áll, amely a hőtermelőt, az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt.-t köti össze a szolgáltatóval.

Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. 2016. óta három új gázkazánt üzemeltet, tavaly év végén, apportként került az NKM Zrt. tulajdonába, amely lehetővé tette, hogy az egy rendszert alkotó hőtermelő és a szolgáltató egy társaságban működjön ezt követően, így tovább erősítve a szinergiákat és lehetővé téve a működési költségek csökkentését. Az egyesülést követően a jogutód társaság, az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. jegyzett tőkéje meghaladja a 2,7 milliárd forintot – adta hírül az osztavho.hu.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek