Hír
2019. június 05.

Aranyérem az orosz erdőkből

Az oroszlányi Búr Zoltán nyerte a XXI. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot. A versenyen az első, második és negyedik helyezett is a magyarok közül került ki, bebiztosítva ezzel a csapatverseny aranyérmét is.

Fehéroroszországban 13 ország 39 versenyzője mérte össze tudását a nagyközönség számára kevésbé ismert versenyszámban. A szarvasbika hangjának utánzása egy speciálisan képzett torokhang, amely nagyon igénybe veszi a torkot, és sok gyakorlást kíván. Az elsajátításának legjobb módja, hogy sok időt kell tölteni az erdőben bőgéskor. Az EB mezőnyét minden évben 10-15 hazai versenyzőből válogatják ki a FeHoVa versenyén.

Búr Zoltán kisfiú korától a vadászversenyek látogatója, mostani helyezés több, mint 5 év munka eredménye. A hazai versenyzők a Vadászati Kulturális Egyesület jóvoltából jutottak ki a megmérettetésre, elért eredményük a szervezet eddigi legnagyobb sikere.

A fiatalember újságunknak elmondta, hogy az értékelés során a zsűri szaktudásán kívül sok múlik az indulók sorrendjén, számán is. A rendezők nagyon vendégszeretők voltak, a helyszínhez mintegy 3 órás autót vezetett – végig csodálatos erdőségben. A versengést így teljes nyugalomban, minden külső zavaró körülménytől mentesen tarthatták meg. A jövő évi EB-t Lengyelországban tartják, a 2021-es viadalt pedig már Magyarországon.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek