Hír
2019. April 27.

Ismerik értékeinket

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és Értéktár immár második alkalommal rendezte meg a Megyei Értéktár vetélkedőt azon települések oktatási intézményei számára, ahol már elfogadott megyei érték található.

A vetélkedő célja, hogy a gyerekek megismerjék a nemzeti értékek rendszerét, különösen a megyei értéktárban és a hungarikumok gyűjteményében található értékeket.

28 iskola 37 csapata mérte össze tudását a verseny első, online fordulójában. Városunkból az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola indított egy hetedikes csapatot Értékesítők néven. A csapattagok: Duics Richárd, Kőhalmi Péter, Pap Levente és Pásztor Marcell Bánfalvi Attila földrajztanár segítségével készültek a versenyre, melynek első fordulóját megnyerték.

A döntőre – Lazók Zoltán polgármester támogatásával - Esztergomba utaztak, ahol bemutatkozó prezentációjuk igen hatásos volt, hiszen a fiúk bányászegyenruhában mutatták be Bányászati Múzeumunkat, és minden igyekezetüket beleadták, hogy a Bányászhimnuszt elénekeljék.

A versenyen a fiúk videós rejtvényt fejtettek, tárgyakat és öltözékeket megyei értékhez kapcsoltak, vaktérképen tájékozódtak, sőt táncoltak is. A felkészítő tanár is kapott villámkérdést, melyre kiválóan válaszolt, s ezzel pontot gyűjtött csapatának. Az eredményhirdetésen büszkén álltak a színpadra, hiszen bronzérmesek lettek. Komoly jutalmat, okosórát és bluetooth-os fülhallgatót kaptak a szép oklevelek mellé.

Az iskola köszöni az Oroszlányi Bányászati Múzeum vezetőjének, Mike Istvánnak a felkészülésben nyújtott segítségét, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatnak és a József Attila Megyei és Városi Könyvtárnak a verseny színvonalas megrendezését.

Hunyadi Iskola


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek