Hír
2019. March 29.

Több tízmilliós támogatás

Sport, egészségügyi, valamint a tűzoltóságnak nyújtott támogatásokról is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Az önkormányzat a kosárlabda sport eredményes ifjúság-nevelési és a szabadidő hasznos eltöltését elősegítő feladatainak ellátása, a kosárlabda utánpótlás nevelés biztosítása és az oroszlányi kosárlabda fellendítése, fenntartása, valamint a felnőtt csapat versenyeztetésének és legalább az NB1/B osztályban való részvétel feltételeinek biztosítása érdekében évek óta forrásokat biztosít. 2018-ban először megosztásra került az éves támogatási összeg az Oroszlányi Sportegylet és az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. között. A két szervezet részére 24-24 millió forint lett átutalva, míg további 1 millió a Streetball Challenge utcai kosárlabda torna oroszlányi állomása megszervezésének és lebonyolításának költségeire. Ezekre a forrásokra az idei évben is számíthatnak a kosarasok.

Oroszlányi Szabadidő Egyesületet 18 millió forintból gazdálkodhatott tavaly, és 2019-ben is a labdarúgás utánpótlás nevelés biztosítása és az oroszlányi labdarúgás fellendítése érdekében felmerült költségek fedezésére.

2018-ban összesen 31,9 millió Ft összegben biztosított támogatást a város az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet részére a sportegészségügyi szakellátás finanszírozására, a laboratóriumi ellátás gördülékeny biztosítására, eszközbeszerzésre, valamint az intézetben dolgozó közalkalmazottak elismerésére, amely összegre idén is számíthatnak.

A képviselő-testület önkormányzati rendeletében az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság 2019. évi működési kiadásaihoz történő hozzájárulás összegét a tavalyihoz hasonlóan, 75 millió forintban határozta meg.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek